Pečené kuře na česneku

Tento recept jsme přebrali od Helen Headleeové, která s ním získala druhou cenu na specializované gilroyské Česnekové kuchařské soutěži.

pecene_kure_na_cesneku

  • 250 g bílého jogurtu
  • 8 oloupaných česnekových stroužků
  • 1 kousek čerstvého zázvorového kořene velikosti 2,5cm nebo 2 lžičky mletého zázvoru
  • 1 ½ lžičky mletého čili
  • sůl
  • 1 celé kuře nebo zhruba 1 kg kuřecích porcí

 

Česnek a zázvor jemně rozmixujte v trošce jogurtu. Pak do toho zamíchejte zbývající jogurt a přidejte pepř a sůl. Vzniklou směsí přelejte kuře a nechte přikryté v lednici marinovat přes noc, ideálně celých 24 hodin. Občas promíchejte nebo potřepejte. Pak opečte na otevřeném rožni nebo na grilu, případně v horkovzdušné troubě. Může se podávat jak teplé, tak i studené.